Udruga građana “Put, istina i život” iz Ruševa organizirat će Forum demokracije, skup koji će se jednom godišnje u ljetnim mjesecima održati u Ruševu, a na njemu će se okupiti predstavnici svih demokratskih struktura Republike Hrvatske sa ciljem da se na najširoj narodnoj platformi, izvan birokratskih institucija, uz nazočnost što većeg broja “običnih građana” kao sudionika Foruma, rasprave životna pitanja države i posebno Slavonije, točnije njenog gospodarskog opstanka i budućnosti.

“Projekt Foruma demokracije – Ruševo temelji se na konceptu političkog i društvenog suživota, te potrebi traženja vizionarskih i istovremeno konkretnih ideja i projekata kojima treba ići krenuti hrvatsko društvo,” rekao je inicijator skupa danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić, savjetnik Udruge Put.

U tom cilju Udruga Put namjerava na Forumu okupiti što veći broj stručnjaka, političara, institucija i građana s ciljem da pred hrvatskom javnošću iznesu svoja viđenja budućeg usmjerenja hrvatske države te daju konkretne prijedloge, kako za suživot i toleranciju u čitavoj zajednici tako i o uključivanju dijaspore u sve pore razvitka socijalnog poduzetništva.

Posebno bi se razgovaralo o budućoj sudbini lokalnih zajednica u ruralnim područjima uz prezentiranje primjera dobre prakse u nekim zemljama EU.

Stoga su pozvane javne institucije države uključujući medije i javna poduzeća čime će podržati razvoj Ruševa i okolice, te biti značajna potpora pokretanju proizvodnje ekoloških i tradicijskih proizvoda u ovom dijelu Slavonije.

Udruga će uskoro obavijestiti javnost o sastavu tima stručnjaka i istaknutih pojedinaca koji će zajedno s Udrugom nastaviti zajednički rad na ostvarenju ovog projekta, kada isti bude kompletiran.

Categories: Projekti