U spomen na sve žrtve koje su nakon pada Đakova u ruke partizana pripadnika 6. ličke i 21. srpske divizije 17. travnja 1945. godine odvedene i ubijene u Đakovu i na Slavonskom križnom putu do Ruševa, Udruga građana “Put, istina i život” u suradnji s Hrvatskim društvom političkih zatvorenika – ogranak Osječko-baranjske županije i Hrvatskim obrednim zdrugom Jazovka – krilo Đakovo organizira 7. travnja ove godine komemoraciju, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja i grad Đakovo.

Sveta misa započet će u 11 sati u župnoj crkvi Uzašašća Isusova u Ruševu (općina Čaglin, Požeško-slavonska županija), a predvodit će ju profesor emeritus Luka Marijanović.

Nakon svete mise kolona sjećanja će se u svečanom hodu uputiti prema spomeniku u središtu sela gdje će biti upriličen prigodan program, koji će uključivati polaganje vijenaca i lampiona te govore gostiju.

Po okončanju službenog dijela programa, za sve goste bit će priređen domjenak u mjesnom vatrogasnom domu.