Udruga građana “Put, istina i život” organizirala je jučer 15.6. treće izdanje Memorijalnog malonogometnog turnira “Vitezovi ruševačke župe”.

Turnir je to koji se održava u spomen na četvoricu poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu s prostora župe Ruševo, a prijavilo se 12 ekipa.

Prije početka turnira, delegacija Udruge Put zapalila je lampion kod spomenika posvećenom poginulim braniteljima na mjesnom groblju, a program na igralištu započeo je državnom himnom i minutom šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Predsjednica Udruge Put Andrijana Plavi potom je službeno otvorila turnir zahvalivši se svima na dolasku.

Najzanimljivija utakmica prvog kruga odvila se između dvije ekipe NK Podrckavlja u kojem se uspješnija pokazala mlađa ekipa, a prolazak u drugi krug izborili su i MNK Logara iz Brodskih Zdenaca pobjedom protiv Mladosti Jakačina Mala, Udruga za sport i rekreaciju “Dilj M&M” Brčino-Ravan pobjedom protiv Djedina Rijeke, ekipa domaćina pobijedila je ekipu “20 do kralja” iz Sulkovaca, ekipa MNK Helda iz Buka pobijedila je ekipu MNK Brodex, dok se ekipa Udruge Grbavica izravno plasirala u drugi krug jer je Donji Slatinik odlučio ne nastupiti.

U drugom krugu odigrane su tri utakmice, a prolazak u završnu fazu izborili su domaća Udruga Put pobjedom protiv Udruge Grbavica, MNK Helda je nakon izvođenja penala prošao dalje protiv MNK Logara, Brčino-Ravan svladalo je NK Podcrkavlje.

Te tri ekipe igrale su potom svaka sa svakom, gdje se najuspješnija pokazala ekipa MNK Helda nakon remija s Udrugom Put i pobjedom nad Brčino-Ravnom.

Udruga Put imala je priliku pobjedom nad Brčino-Ravnom u zadnjoj utakmici turnira doći do prvog mjesta, ali do nje nije došlo, na kraju su se nakon poraza morali zadovoljiti trećim mjestom dok je Brčino-Ravan završilo drugo.

Nakon odigravanja svih utakmica, pristupilo se dodjeli nagrada, tako je trećeplasirana Udruga Put dobila 10 porcija kobasica, gajbu piva i pehar, drugoplasirano Brčino-Ravan dobilo je pečeno prase i pehar, uz poseban pehar za fair play, dok je pobjednik turnira MNK Helda dobio pečeno janje i medalje.

Čestitke svima na osvojenim nagradama!

Hvala svima koji su su odazvali na naš poziv i koji su svojim dolaskom uveličali ovaj naš događaj.

Hvala sucima, hvala sviraču!

Na kraju, ali ne najmanje bitno, hvala svima onima koji su svatko na svoj način pomogli u pripremi i odradi ovog zahtjevnog događaja!

Veliko hvala svima!