Udruga građana “Put, istina i život” u suradnji s Veleučilištem u Požegi odradila je okuliranje na voćnim podlogama na zemljištu iza zgrade bivše općine u Ruševu.

Radove je nadgledao dipl.ing. Tomislav Soldo, a u njima su sudjelovali dva studenta veleučilišta i vrijedni članovi Udruge Put.

Zanimljivost je da su studenti podrijetlom iz Japana, u Požegi su zahvaljujući Erasmus programu razmjene, a bili su prisutni i kad su se voćne podloge sadile.

Cilj Udruge Put je vratiti u život stare sorte voća i povećati površine pod voćnjacima na području općine Čaglin, zbog čega smo i krenuli u provođenje ovog projekta, u čemu nam veliku pomoć pruža požeško veleučilište.

Radi se o ukupno 1000 voćnih podloga, na koje je sada nacjepljeno pet različitih vrsta voća (jabuka, šljiva, kruška, dunja, kajsija), uz 23 različite sorte).

Paralelno s pripremom ovih sadnica, u Udruzi rade na pripremi značajno veće površine na koju bi se posadilo oko 10 tisuća voćnih podloga, a nalazi se kod područne osnovne škole u Djedina Rijeci.

Po završetku radova druženje je nastavljeno u mjesnom vatrogasnom domu gdje je za sve prisutne pripremljena zakuska.