O nama

U srpnju 2017. održana je osnivačka skupština Udruge građana “Put, istina i život”, ili skraćeno Udruge Put.

Sjedište joj je u Ruševu, a na osnivačkoj skupštini naglašeno je kako su osnovni ciljevi djelovanja promicanje općeg dobra i svakog ljudskog bića, poticanjem na ostanak i opstanak na području općine Čaglin, grada Pleternice i cijele Hrvatske.

Usvojen je statut , za predsjednika je izabran Zdravko Brnjarski, za dopredsjednika Kristijan Lovrić, a tajnik je Blaž Arežina. Također su izabrani Izvršni i Nadzorni odbor, kao i Sud časti.

Članovi Udruge aktivnim djelovanjem nastoje promicati zaštitu prirode i okoliša te ove kulturno-povijesne prostore. Organiziraju se različite kulturne, vjerske i sportske aktivnosti te utvrđuju činjenice o povijesnim zbivanjima na ovom, te području cijele Hrvatske.

To čine sami te u suradnji s ostalim udrugama, a nastoje isticati i poticati tradicionalni uzgoj voća i povrća te stoke i peradi. Radi ostvarivanja svojih ciljeva, članovi kontaktiraju i surađuju s domaćim i međunarodnim subjektima.

Osnovni cilj je vrlo jednostavan, učiniti sve moguće kako bi pokrenuli stvari i učinili ovaj kraj ugodnijim za život.

Dana 20.11.2018. godine Udruga je održala Izvanrednu izbornu skupštinu nakon ostavke predsjednika, na istoj je razriješeno cjelokupno dotadašnje vodstvo udruge, te su izabrani novi članovi tijela upravljanja Udrugom.

Tako je za novu predsjednicu izabrana Andrijana Plavi, dok je Ivica Brkanović izabran za novog potpredsjednika, dok su tajnik Blaž Arežina i blagajnik Branko Plavi zadržali svoje dosadašnje funkcije.

Također, na istoj skupštini su donijete izmjene statuta, prema kojima Udruga djeluje samo na prostoru općine Čaglin, a ne više i na prostoru grada Pleternice kako je dotad bio slučaj.

Pozivamo sve one dobre volje koji nam žele pomoći da se učlane.

Korištenjem ove stranice pristajete na Uvjete korištenja i pravila privatnosti.